Θεσσαλονίκη: Κάθε Πέμπτη 18:00 – 20:00 στην πλατεία Αγίας Σοφίας.

ΟΥΤΕ ΕΘΝΙΚΟΣ, ΟΥΤΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ, ΟΥΤΕ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ!

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΟΣ

Η εναντίωσή μας στη θανατηφόρα μηχανή του πολέμου, δε μας κάνει να ξεχνάμε ότι ο πόλεμος έρχεται για να γκρεμίσει ό,τι αφήνει όρθιο η καπιταλιστική ειρήνη! Δεν ξεχνάμε ότι αυτός ο πόλεμος έρχεται ως συνέπεια της καπιταλιστικής κρίσης και της αδυναμίας Κεφάλαιου και Κυριαρχίας να εκμεταλλευτούν παραγωγικά τις κοινωνίες, και όχι ως αποτέλεσμα πεισμάτων, μεγαλοϊδεατισμού ή/και διακρατικών καυγάδων!

Η τακτική του διαχωρισμού με βάση το έθνος, το φύλο, τη φυλή, τη γλώσσα, τη θρησκεία, όπως και ο μοντέρνος διαχωρισμός με βάση τις Υγειονομικές επιλογές, αποτελούν παραδοσιακή καταφυγή της κυριαρχίας προκειμένου να στρέψουν τον ένα μας ενάντια στον άλλο, τη μία ενάντια στην άλλη, κάθε φορά που ο ταξικός πόλεμος αποβαίνει σε βάρος της κερδοφορίας τους! Η επίκληση καθεστώτων εκτάκτου ανάγκης, με κορυφαίο βέβαια αυτό του πολέμου, αποτελεί παραδοσιακή επιλογή στην ίδια κατεύθυνση, προκειμένου να πετύχει τη συσπείρωση των υποτελών γύρω από σημαίες, λάβαρα και θεσμούς των αφεντικών.

Η αλληλεγγύη μας στα θύματα του πολέμου δεν πρέπει να μας κάνει να ξεχνάμε τα θύματα της ειρήνης τους. Οι πολύμηνες, εξοντωτικές αναστολές εργασίας και οι απολύσεις των ανεμβολίαστων υγειονομικών δεν αποτελούν προσωπικό πρόβλημα, ούτε βέβαια λύση στην αντιμετώπιση της πανδημίας! Στοχεύουν στην πειθάρχηση όλων των εργαζόμενων, όλων των κλάδων, με πρώτους αυτούς που τολμούν να μη συμπορεύονται στο εκάστοτε κυρίαρχο αφήγημα.

Πώς αλλιώς εξηγείται, τα πράσινα πιστοποιητικά και η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών να έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο για τους περισσότερους, και να διατηρούν την πιο ακραία και ανάλγητη μορφή τους μόνο για τους Υγειονομικούς; Τι άλλο εξυπηρετεί να βρίσκονται έξω από το ΕΣΥ τόσοι εργαζόμενοι, όταν οι ανάγκες σε προσωπικό είναι περισσότερες από ποτέ; Τι άλλο είναι εκτός από… τιμωρία (sic!) να εξωθείς σε παραίτηση εκατοντάδες εργαζόμενων επειδή δεν εμβολιάστηκαν, όταν όλοι και όλες γνωρίζουν ότι και οι εμβολιασμένοι νοσούν και μεταδίδουν; Τι συμπέρασμα μπορεί να βγει από το γεγονός ότι για τις αγορές τους, για τα κέρδη τους, εκεί που τους συμφέρει, σχεδόν όλοι οι περιορισμοί και τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας έχουν ανασταλεί, εκτός από τις διώξεις των ανεμβολίαστων εργαζόμενων στις υπηρεσίες Πρόνοιας και Περίθαλψης; Και ας πει κάποιος ή κάποια ότι η διάλυση του ΕΣΥ δεν εξυπηρετείται από αυτήν την πολιτική των αναστολών και απολύσεων!

– Κοινός αγώνας εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων ενάντια στους αποκλεισμούς.

– Σε Ελλάδα, Ρωσία, Ουκρανία, ο εχθρός είναι στις τράπεζες και στα Υπουργεία.

Green pass, Lockdown, απολύσεις… – Σε λίγο θα σου πουν, να πας να πολεμήσεις.

«Πρωτοβουλία Υγειονομικών Θεσσαλονίκης

ενάντια στους αποκλεισμούς»

email: hwcontraresthess@krutt.org

Για τον Μάιο: Κάθε Πέμπτη 18:00 – 20:00 στην πλατεία Αγίας Σοφίας.